Зі шкіркою чи без: дієтологи розповіли, як правильно їсти ківі

Ківі – фрукт, який не тільки приємної на смак, але і корисний для здоров'я. І, хоча він відомий багатьом, багато людей не знають, що їсти ківі зі шкіркою може бути надзвичайно корисно для організму. Чому такий спосіб вживання ківі має свої переваги та які категорії людей повинні бути обережними з цією практикою розповіли на порталі Better Homes & Gardens.

Користь від споживання ківі зі шкіркою

Хоча пухнаста шкірка ківі може здаватися для когось неприємною, вона насправді містить багато корисних речовин. Зокрема, це кристали оксалату кальцію, відомого як рафіди. Вони можуть залишати дрібні подряпини на ніжній шкірці рота, що може призвести до неприємного відчуття печіння при контакті з кислотою фрукту. Однак, це не причина відмовлятися від шкірки, оскільки саме вона містить значну кількість поживних речовин.

Шкірка ківі багата на клітковину, фолати, вітамін Е, антиоксиданти та вітамін С. Ці речовини сприяють здоров'ю шкіри, покращенню травлення та імунітету. Крім того, вживання 1-2 ківі зі шкіркою перед сном може покращити якість сну та забезпечити спокійний відпочинок.

Обмеження для окремих груп людей

Хоча вживання ківі зі шкіркою може бути корисним для багатьох, деякі люди повинні бути обережними з цією практикою. Шкірка ківі містить багато оксалатів, що можуть зв'язуватися з кальцієм та сприяти утворенню каменів у нирках. Тому людям, схильним до цього виду проблем, рекомендується чистити ківі.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment